Дирекція «Сяйва» побоюється за подальшу долю приміщення, в якому понад 50 років розміщувалася книгарня. Учора Київрада так і не проголосувала за те, щоб повернути приміщення по вулиці Червоноармійській, 6 попереднім орендаторам — акціонерному товариству, створеному трудовим колективом. А це означає, що після півтора року судових засідань, зіпсованих нервів і мільйонних збитків колектив магазину може залишитися біля розбитого корита.

— Це рішення будуть відтерміновувати всіма можливими способами і паралельно робити ремонт, щоб потім нам сказати, мовляв, ви не вклали сюди ні копійки, а комунальне підприємство — мільйони, — розповів «Голосу України» представник «Сяйва» Костянтин Климашенко. За його словами, в таких умовах майбутнє книгарні під загрозою.

Нагадаємо: раніше під час особистої зустрічі з колективом голова КМДА Олександр Попов пообіцяв, що ТОВ «Сяйво» знову отримає своє приміщення в оренду тільки-но відповідне рішення ухвалить Київрада. До цього часу магазином управлятиме одне з комунальних підприємств. Воно ж зробить ремонт — намагатимуться встигнути до Дня звільнення Києва, а з 7 листопада магазин відновить роботу.