Комісія міськради назвала можливі причини неприємних запахів у Львові. Це — порушення підприємствами правил приймання стічних вод у міську каналізацію. Як повідомили «Голосу України» в прес-службі міськради, лабораторія адміністративно-технічного управління зафіксувала перевищення забруднюючих речовин у стічних водах з компанії «Ензим», кондитерської фірми «Світоч» та жиркомбінату.
— Ми проаналізували результати досліджень і дійшли висновку, що саме ці три підприємства найбільше доклалися до неприємних запахів у Львові, — прокоментував ситуацію заступник міського голови Володимир Шевчук. — Коефіцієнт забруднення стічних вод на «Ензимі» становив 69, «Світочі» — 12, жиркомбінаті — 2,5.
Забруднення органічного характеру в технологічних водах підприємств, які скидають у міську каналізацію, призводить до розвитку у колекторах мікроорганізмів, а ті, в свою чергу, розщеплюють відходи, що спричиняє неприємні запахи. У суху безвітряну погоду, під час високих температур ці процеси значно прискорюються.
Підприємствам-порушникам міськрада надішле листи з вимогою привести показники забруднень до гранично допустимих величин, а в центрі міста встановлять систему вентилювання каналізаційних колекторів.