Робоча група під керівництвом віце-прем’єр-міністра — міністра соціальної політики Сергія Тігіпка шукає консенсусне рішення щодо законопроекту про гарантії держави з виконання судових рішень. Про це на брифінгу заявив глава Партії регіонів Олександр Єфремов.
«Дехто з колег намагався політизувати ситуацію, але, до честі представників Союзу афганців і представників Союзу чорнобильців, вони не хочуть ніякої політики, а хочуть конструктивної роботи у вирішенні цього питання», — зазначив парламентарій.
Він також повідомив, що обговорять зауваження до законопроекту. Потім їх кілька днів розглядатимуть у Кабінеті Міністрів. Після чого буде останній раунд узгодження. «Я більш ніж певен, ми знайдемо консенсусне рішення з цього документа. Безперечно, це рішення не зможе потішити всіх, тому що сам проект закону дуже непростий, — підкреслив О. Єфремов. — На жаль, на нашу долю випало розгрібати всі ті завали, які на сьогоднішній день утворилися в нашій державі за останніх двадцять років».
Крім того, народний депутат повідомив, що під час оплати за рахунок бюджету всіх пільг у встановлених на сьогодні розмірах у 2012 році можуть виникнути проблеми з виплатою зарплат і пенсій. За його словами, нині влада стоїть на розпутті: з одного боку, міжнародні організації вимагають скасувати деякі пільги, з другого — проти цього виступає народ. Однак глава фракції ПР заявив: щоб виконати вимоги мітингувальників і оплатити все за пільгами окремих категорій населення у проекті держбюджету на наступний рік потрібно додатково передбачити десять мільярдів гривень.
А. Єфремов додав, що нині в парламенті почала працювати профільна робоча комісія, яка займатиметься розв’язанням цієї проблеми.
Вл. інф.