з урахуванням деяких зауважень Венеціанської комісії і передадуть Президенту наступного тижня. Про це вчора заявив міністр юстиції Олександр Лавринович.
Приміром, за його словами, однозначно не врахують два зауваження через їх невідповідність нашій Конституції, зокрема, про обов’язкове п’ятирічне проживання на території України (Венеціанська комісія пропонує зменшити термін проживання). А також до статті 9 проекту, котра забороняє всім громадянам, яким висунуто звинувачення в скоєнні навмисного злочину, бути обраним до парламенту (комісія рекомендує застосовувати таке обмеження до осіб, яких звинувачують у скоєнні тяжкого злочину).
Є і дискусійні зауваження. Зокрема, про забезпечення ґендерної рівності у складі виборчої комісії. «Я готовий сприймати цю пропозицію, але як її реалізувати?» — зазначив Олександр Лавринович.
Водночас, коментуючи інформацію, яка з’явилася в деяких мас-медіа, про ймовірне перенесення виборів до Верховної Ради на травень наступного року, він заявив: перегони відбудуться у жовтні 2012 року.
14 жовтня Венеціанська комісія планує затвердити експертні висновки щодо проекту закону про вибори народних депутатів України. Про це під час учорашньої зустрічі з Олександром Лавриновичем повідомив секретар Венеціанської комісії Томас Маркерт.