У сім’ях, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, виховується понад 200 тисяч дітей. У родинах, близьких до категорії вразливих — близько мільйона. Такі дані озвучив заступник Голови Верховної Ради Микола Томенко, відкриваючи парламентські слухання на тему: «Інститут сім’ї в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення».
Загалом, цій темі присвячено вже другі парламентські слухання. На думку головуючого, якби ми більше дотримувалися християнських традицій, то, можливо, у парламенті не довелося обговорювати цю тему. Проте тема слухань стосується не лише інституту сім’ї, а й різних соціально-економічних та моральних складових. «Поодинокі дії парламенту не дають серйозного результату, оскільки не діють як система», — зауважив М. Томенко.
Попередній і нинішній уряд багато зробили для фінансової підтримки народжуваності, але це поодинокі речі, не підтримані передусім державою, суспільною та інформаційною модою на сім’ю. Поки не буде сформовано і закріплено цієї моди — доти матимемо проблеми.
Докладніше про це читайте в наступному номері.