Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав учасників Форуму християнських політиків
 
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав організаторів, учасників та гостей Форуму християнських політиків, який відбувся в Києві учора.
«Високе покликання цього поважного заходу полягає у практичній спробі морально гармонізувати суспільний контекст, важливими складовими якого є християнство і політика», — зазначив В. Литвин. За його словами, реалії сьогодення багаті на приклади тісних зв’язків і взаємовпливів цих визначальних рушіїв суспільного поступу. Оскільки, наголосив керівник українського парламенту, дедалі очевиднішим стає проста істина — будь-яка ідеологія, якщо вона своєю змістовною сутністю не співвідноситься з вищою волею Творця, Його Заповідями, приречена на невдачу. «Натомість тісне поєднання моральних законів із владною політичною діяльністю спонукає до творення справедливого ладу, демократичного суспільства», — вважає В. Литвин.
«Християнство, допомагаючи людині зводитися над суєтністю, осягати значення вічних цінностей та зміст невідбутних істин, пробуджує високі устремління, надихає на великі справи, — йдеться у вітальному зверненні Голови Верховної Ради. — Його життєдайне світло над матеріалізацією політичних дій зримо й чітко розмежовує добро і зло, правду і кривду». Відтак, упевнений В. Литвин, перед політиками стоїть завдання, за словами філософа В. Соловйова, не будувати в світі Царство Боже, а хоч дочасно не перетворювати його на пекло.
Однією з нагальних проблем сьогодення керівник українського парламенту назвав особливу потребу духовного оздоровлення. Саме тому, на його думку, християнські партії стають помітною силою й невід’ємною складовою політичного ландшафту. «Проведення в такому форматі нинішнього Форуму, на якому представники з понад 20 країн обговорюють проблеми захисту дітей та традиційних родинних цінностей, — яскраве свідчення спільного бажання благодаттю Христової віри олюднювати суспільні взаємини, примножувати добро», — підкреслив В. Литвин.
Прес-секретар Голови Верховної Ради.
 
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин привітав Валентину Матвієнко з нагоди її обрання на посаду Голови Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації
«Переконаний, що під Вашим керівництвом Рада Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації продовжить свій вагомий внесок у справу поглиблення відносин стратегічного партнерства між Україною і Росією», — зазначається у вітальній телеграмі.
Принагідно Голова Верховної Ради України запевняє Голову Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації у незмінному прагненні Верховної Ради України й надалі всебічно розвивати і зміцнювати дружнє україно-російське міжпарламентське співробітництво.
В. Литвин бажає В. Матвієнко міцного здоров’я, щастя, благополуччя і нових успіхів у відповідальній державній діяльності.