У селі Радчиці Овруцького району введено в експлуатацію новий елеватор, на будівництво якого було витрачено майже 30 мільйонів доларів. Його потужність становить 91,5 тисячі тонн одночасного зберігання кукурудзи. Обладнання — з Канади. Елеватор зможе приймати і переробляти протягом доби понад дві тисячі тонн зерна.

Голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський наголосив, що це дасть змогу розв’язати проблему якісного зберігання зерна в північних районах області. Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук у своєму виступі зазначив: «Обравши канадські технології зберігання, ви отримали можливість продавати якісну продукцію за високими цінами на світовому ринку. Це результат співпраці канадських та українських підприємств і доказ того, що ми підтримуємо всі ініціативи вашої держави». За словами дипломата, сільське господарство — це пріоритетний напрямок українсько-канадських відносин.

Водночас із відкриттям елеватора закладено капсулу та наріжний камінь під фундамент майбутнього комбікормового заводу. Очікується, що потужність цього промислового об’єкта становитиме 30 тонн комбікормів за годину. Завершити його будівництво і ввести в експлуатацію заплановано до кінця 2015 року. За словами директора групи компаній «Укрлендфармінг» Галини Ковток, на елеваторно-комбікормовому комплексі працюватиме 100—110 осіб.

Житомирська область.

Фото Катерини ТАРАНОВСЬКОЇ.