Міліція затримала чотирьох членів організованої злочинної групи, які, починаючи із серпня минулого року, грабували банки та магазини у Рівному та Рівненській області. На їх рахунку сім таких злочинів.

Перший наліт вони скоїли торік на «Продмаркет-Захід», де із каси викрали 51 тисячу гривень. Під час другого — на магазин «Юлія» — поцупили лише тисячу гривень, бо більше виручки там не було. А ось під час третього — на магазин «Все для дому» у селі Пляшева Радивилівського району — грабіжникам не поталанило і вони залишились ні з чим. А далі зловмисники (щоправда, не завжди у повному складі) скоїли чотири пограбування банків. 10 тисяч гривень взяли у філії «Ощадбанку»; 118 тисяч гривень, 5 тисяч доларів, 2 тисячі євро, 58 тисяч російських рублів — у «Приватбанку». Зухвало діяли й під час двох цьогорічних пограбувань відділень «Приватбанку» у Рівному, звідки поцупили солідні суми і де навіть застосовували зброю.

— У ході проведення трьох обшуків за місцями проживання фігурантів вилучено гроші, здобуті злочинним шляхом, а також речі, що можуть бути речовими доказами у кримінальних справах, зокрема маски, рукавички, взуття, одяг, дерев’яну біту, — розповідає начальник УМВСУ у Рівненській області Василь Лазутко. — Учасники злочинної групи до розбійних нападів ретельно готувалися. Свої дії розраховували так, щоб вони тривали не більше хвилини.

Рівненська область.