Прокуратура Одеси порушила кримінальну справу за фактом привласнення 20 тисяч гривень із пенсій та інших соціальних виплат для вихованців школи-інтернату.
Це вже не перший випадок, коли чиновники збагачуються за рахунок «дитячих грошей». У Балтському районі посадові особи сільської ради привласнили 10 тисяч бюджетних коштів, призначених для закупівлі продуктів харчування у дитячий садок.
А в Татарбунарському районі виконуючий обов’язки директора школи-інтернату підозрюється у розкраданні 150 тисяч гривень. З’ясувалося, що керівник уклала договір із приватним підприємцем на організацію літнього відпочинку дітей. Сума нібито наданих послуг становила 150 тисяч гривень. Фактично ж вихованці інтернату, як з’ясувалося внаслідок проведеної перевірки, провели літні канікули в оздоровчому центрі завдяки допомозі релігійних і благодійних організацій. У цьому ж районі порушено кримінальну справу стосовно директора комунального підприємства, котрий привласнив понад 400 тисяч гривень бюджетних коштів, виділених на оплату відпочинку дітей-сиріт і дітлахів, позбавлених батьківської опіки.
Області ніяк не поділять землю
Курортне селище Коблеве опинилося в центрі спору між Миколаївською й Одеською областями. Цей спір давній, c 30-літньою історією. А спалахнув він з новою силою під час обговорення в Миколаївській обласній раді меж селища Коблеве.
Ідеться про 1235,5 гектара землі, що входять у межі селища. Причому, спірна територія розташована в прибережній смузі Чорного моря. Не виключено, що користуючись плутаниною, спритні ділки зможуть безкарно здійснювати самозахоплення рекреаційних земель. Якщо територіальні громади двох областей в особі обласних рад не вирішать прикордонне питання за столом переговорів, це, схоже, доведеться робити в суді.