Фракція «БЮТ-«Батьківщина» закликає не ухвалювати законопроект, який передбачає скорочення пільг 16 категоріям громадян. Про це заявив на брифінгу народний депутат Роман Забзалюк.

Парламентарій підкреслив, що ухвалення владою антисоціальних законів, які ліквідовують пільги найнезахищенішим категоріям громадян — «це вирок народу та злочин перед державою». «Ми з вами стаємо свідками чергового покращення життя для кримінальної олігархії вже сьогодні», — наголосив він.

За його словами, у разі ухвалення закону, пільг будуть позбавлені майже сім мільйонів громадян, зокрема, чорнобильці, ветерани війни, учасники бойових дій, ветерани праці, діти війни, працівники міліції, прокуратури, державної пожежної охорони, медичні працівники та працівники культури, гірники.

У свою чергу, народний депутат Юрій Прокопчук зазначив, що влада продовжує нищити Збройні Сили України як інституцію, яка охороняє кордони нашої країни. Він пояснив, що провладною більшістю ухвалений закон №9053, згідно з яким 8 тисяч військовослужбовців «будуть викинуті разом зі своїми сім’ями на вулицю».

Народний депутат повідомив, що сьогодні в Збройних Силах є 22 тисячі вільних вакансій. За його словами, руйнуючи зсередини ЗСУ, влада збільшує фінансування тим структурам, «які борються з народом під Печерським судом і на мирних акціях».

Парламентарій заявив, що «БЮТ-«Батьківщина» закликає в жодному разі не допускати зменшення соціальних гарантій громадян, а від Президента вимагає не підписувати цей закон.

Вл. інф.