До розкладу засідань на нинішній пленарний тиждень за пропозиціями парламентських комітетів і депутатських фракцій включено понад 80 питань. Серед них два — з числа визначених Президентом як невідкладні та 17 законопроектів, ініційовані Кабінетом Міністрів. Ключові питання — представлення розроблених урядом проектів закону про державний бюджет України та Державної програми економічного і соціального розвитку на 2012 рік, що відбудеться у Верховній Раді 22 вересня.
Зокрема, у вівторок депутати планують розглянути президентський законопроект про чисельність Збройних Сил України на 2012 рік. У середу, 21 вересня, відбудуться парламентські слухання на тему «Інститут сім’ї в Україні: стан, проблеми та шляхи їх вирішення».
Керівники фракцій висловили свою точку зору щодо організації роботи на пленарному тижні. Лідер фракції «БЮТ-«Батьківщина» Іван Кириленко повідомив, що робота фракції буде повністю підпорядкована подіям у Печерському районному суді. Фракція заявила, що рішуче вимагає звільнення політичних лідерів — Юлії Тимошенко і Юрія Луценка та інших політичних в’язнів. Серед законопроектів, які запропонувала опозиція до розгляду на нинішньому тижні, — щодо посилення державної підтримки розвитку сільського господарства в 2011 році.
Микола Мартиненко («НУ—НС») підтримав звернення до суду щодо звільнення з-під варти опозиціонерів. Депутати від «НУ—НС» внесли два законопроекти про запровадження європейських стандартів у кримінальній юстиції.
Депутатська група «Реформи заради майбутнього», за словами Валерія Камчатного, заявила: якщо під час розгляду в другому читанні законопроекту про гарантії держави стосовно виконання судових рішень розділ про обмеження пільг громадян буде збережено, депутатська група не підтримуватиме цей законопроект.
Лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов наголосив: найбільш знаковою подією є те, що уряд вчасно подав до парламенту проекти держбюджету та програми економічного і соціального розвитку на 2012 рік.
Фракція КПУ, повідомив її лідер Петро Симоненко, наполягає перенести розгляд законопроекту щодо обмеження пільг низці категорій громадян — ветеранам, чорнобильцям, правоохоронцям тощо і ще раз проаналізувати цей законопроект. 
Лідер фракції Народної Партії Ігор Шаров звернув увагу на потребу ретельного підходу до законопроекту про воїнів-інтернаціоналістів, а також до фінансування освіти, медицини, аграрного сектору в проекті держбюджету-2012.