Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся із Президентом ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу. Про це «Голосу України» повідомила прес-служба парламенту.
Україна цілеспрямовано працює над виконанням зобов’язань перед Радою Європи, які ще не виконано, наголосив Володимир Литвин під час зустрічі. Він заявив також, що наша країна високо цінує «об’єктивну, принципову й водночас доброзичливу» позицію Президента ПАРЄ, і подякував за високий рівень співпраці Ради Європи та її Асамблеї з Верховною Радою. За його словами, український парламент розраховує на активне співробітництво з ПАРЄ та підтримку на міжнародному рівні обраних нашою державою пріоритетів головування в Комітеті міністрів РЄ. «Ми налаштовані організувати роботу так, щоб наше головування відбувалося належним чином і щоб якомога швидше виконати зобов’язання України перед Радою Європи», — сказав він. У цьому контексті В. Литвин зазначив, що Верховна Рада активно працює над виконанням рекомендацій ПАРЄ.
Керівник парламенту також наголосив, що нині діалог між Україною та РЄ має бути максимально відкритий і позбавлений «політичних емоцій».
Водночас Голова Верховної Ради високо оцінив рівень україно-турецьких двосторонніх взаємин і подякував присутньому на зустрічі Надзвичайному і Повноважному Послу Турецької Республіки в Україні Ахмету Бюленту Меричу за результативну роботу.
У свою чергу, Президент ПАРЄ відзначив інтенсифікацію відносин між Україною і Радою Європи і підкреслив, що ПАРЄ сподівається на успішне втілення реформ в нашій країні.
Зачіпаючи двосторонні україно-турецькі відносини, М. Чавушоглу висловив сподівання, що під час візиту до Туреччини Президента України Віктора Януковича, запланованого на грудень цього року, буде підписано низку важливих документів, зокрема стосовно візового режиму.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.