Погоджувальна рада вирішила, що у залі під час години запитань до уряду в парламенті мають бути присутні всі члени уряду на чолі з віце-прем’єр-міністром — міністром соціальної політики Сергієм Тігіпком і що усі депутати матимуть змогу поставити запитання будь-якому урядовцю. Про це повідомив у коментарі для преси після погоджувальної ради Голова Верховної Ради Володимир Литвин.
Коментуючи законопроект № 9127 — про гарантії держави щодо виконання судових рішень і обмеження соціальних пільг, який викликав жваву дискусію на погоджувальній раді, глава парламенту зауважив, що це надзвичайно дражливе питання. На його думку, ніхто у жодній фракції не горить бажанням приймати цей закон, бо він, за великим рахунком, демонструє наступ на соціальні права людей.
До законопроекту надійшло дуже багато поправок, профільний комітет їх іще не розглядав. Одна із пропозицій — зафіксувати, що соціальні виплати не можуть бути нижчими за рівень на момент прийняття закону.
Проект держбюджету-2012 Володимир Литвин оцінив як «надзвичайно оптимістичний», бо суттєво зросли і дохідна, і видаткова частини кошторису.