Лідер депутатської фракції Народної Партії у Верховній Раді України Ігор ШАРОВ підтримує позицію українського уряду, що виключає підписання договору про асоціацію з Європейським Союзом в урізаному вигляді — тільки в економічній частині.

«У ЄС і України є загальна мета — наблизити нашу країну до європейського співтовариства не тільки з економічної точки зору, а також у питаннях політичних, правових і у питанні загальноєвропейської безпеки, — сказав Ігор Шаров в інтерв’ю журналістам. — Тому спекуляції на тому, що договір буде урізаний, підривають саму ідею договору про асоціацію».

Парламентарій також зазначив, що договір з Європейським Союзом перш за все має позитивно відобразитися на житті кожного українського громадянина, а вже потім — на державі в цілому. За словами політика, у ЄС розуміють важливість цього аспекту, тому чекають від України прогресу щодо проведення реформ і модернізації економіки, збереження громадських і політичних свобод у країні.

Також лідер фракції акцентував увагу на тому, що надання Україні безвізового режиму із країнами ЄС може послужити для нашої країни потужним поштовхом, що стимулює всі сфери життя людей — від гуманітарної до економічної.