У день міста в Херсоні відбувся Парад карапузів. На нього вийшли 233 дитячі «колісниці» — рівно стільки, скільки років виповнилося обласному центру. 

Треба зазначити, батьки малят попрацювали на славу: завдяки їх старанням дітлахи перетворилися на грізних піратів, зворушливих янголят, лихих танкістів і навіть... майбутніх президентів (на знімку), які позували перед камерами репортерів з упевненою грацією професійних фотомоделей. Самі коляски теж було не впізнати: вони були схожі на чудесні квіти, білі вітрильники та бойові колісниці.

Подивитися на Парад карапузів зібралося стільки людей, що на тротуарах яблуку ніде було впасти. А очолити його вважали за честь секретар Херсонської міськради Зоя Бережна та міський голова Володимир Сальдо (Володимир Васильович дуже шкодував, що його внучка не змогла взяти участь у шоу, бо з родиною живе в Києві).

— В нашому місті останні чотири місяці народжуваність тільки зростає. Я впевнений, що такі свята прискорять «бебі-бум». Парад карапузів відбувається у Херсоні вже вдруге, і я сподіваюся, що він стане такою ж приємною традицією, як відвідування міським головою пологових будинків і його особисті вітання мамам, у яких першого дня нового року народилося маля. Діти — це наше все, ми живемо заради них і віримо в те, що їхнє майбутнє, а значить, і майбутнє Херсона, буде світлим, — сказав Володимир Сальдо.

На Дні міста ніхто не нав’язував глядачам жодних політичних гасел, не «частував» естрадною «шароварщиною», що вже приїлася, зате можливостей повеселитися від душі було скільки завгодно. Біля набережної для добровольців відбувалися перегони на 12-місних веслових човнах-драконах, а знавці рибного лову привселюдно змагалися, хто вивудить із Дніпра найбільшу рибину в рамках першого міського фестивалю «Рибний бенкет». І хоча більше півторакілограмової щуки трофеїв їм не пощастило зловити, риби з лишком вистачило, щоб зварити величезний казан юшки.

Фото автора.