Футбол. Не в Софії, а в Києві відбудеться контрольний матч збірних України та Болгарії. Про це повідомив віце-президент ФФУ Володимир Лашкул. За його словами, зустріч підопічних Олега Блохіна з командою Лотара Маттеуса відбудеться 7 жовтня на стадіоні імені Валерія Лобановського. Початок матчу о 21:00.

Боротьба. Стамбул (Туреччина). Чемпіонат світу. Нарешті, після досить невиразного виступу представників греко-римського стилю ми дочекалися українських нагород. І прорив зробили наші чарівні жінки. У ваговій категорії до 59 кг золоту медаль виграла Ганна Василенко. У фіналі вона здолала Софію Магдалену Маттммон зі Швеції.
У категорії до 55 кг «бронзу» виборола Тетяна Лазарєва, яка у втішній сутичці перемогла Марію Гурову з Росії. Окрім того, обидві борчині здобули ліцензії на право участі в Олімпіаді у Лондоні.
Вітрильний спорт. Учора стартував п’ятий сезон міжнародних вітрильних змагань Wіnd Master Regatta. Як розповів «Голосу України» директор перегонів Юрій Семенюк, після урочистого відкриття відбувся прес-брифінг для акредитованих журналістів, участь в якому взяли члени оргкомітету регати, легендарні яхтсмени, українські та іноземні офіційні особи.
А потім яхти вийшли на акваторію Київського водосховища, і боротьба за призи почалася. Нагадаємо, що цього разу ми станемо свідками суперечки в трьох класах суден: «Зірковому», перегонових яхт і дитячому — на «Оптимістах». Змагання завершаться завтра.
Сучасне п’ятиборство. Виступ українських спортсменів на чемпіонаті світу у Москві, де вони здобули чотири нагороди (дві золоті і дві бронзові), став навіть успішнішим, ніж очікувалося. Про це заявив голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін.
«Ніколи раніше ми не досягали таких успіхів на світових чемпіонатах. Виступ українських спортсменів можна назвати тріумфальним. Він — добрий знак перед Олімпіадою в Лондоні 2012 року. Тоді сучасне п’ятиборство як вид спорту відзначатиме сторіччя», — сказав він.
Керівник установи також повідомив, що на сьогодні українські п’ятиборці здобули дві олімпійські ліцензії (Вікторія Терещук і Дмитро Кирпулянський), але є реальні шанси здобути ще дві.
Баскетбол. Литва. Чемпіонат Європи. Матчі 1/4 фіналу. 15 вересня. Франція — Греція. 64:56 (14:17, 13:14, 13:12, 24:13). Росія — Сербія. 77:67 (16:12, 18:15, 20:21, 23:19). Отже, французи та росіяни склали ще одну півфінальну пару.
Хокей. Чемпіонат України. Професіональна ліга. 15 вересня. «Донбас» (Донецьк) — «Сокіл» (Київ). 1:3 (0:0, 1:1, 0:2). «Харківські Акули» — «Компаньйон-Нафтогаз» (Київ). 4:6 (1:2, 1:3, 2:1).
***
Відкритий чемпіонат Росії. Вища ліга. «Саратов» — «Донбас» (Донецьк). 2:6 (1:2, 0:2, 1:2).
Нагадаємо, що донецький клуб у чемпіонатах ПХЛ України та ВХЛ Росії виступає двома різними складами.
Бокс. Менеджер Томаша Адамека Зіггі Розальський не хоче навіть розмовляти про можливість проведення матчу-реваншу з Віталієм Кличком, який переміг його підопічного технічним нокаутом у 10 раунді.
«Про реванш і розмовляти нічого, тому що він нереальний. Ніхто не заплатить за повторний бій, тому що ми програли б великому чемпіону. Томек здатен побити будь-кого, окрім Віталія. Цього ще нікому не вдалося зробити», — цитує менеджера Адамека AllBoxіng.