Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 1-й тур. 15 вересня.
Група В. «Ганновер» (Німеччина) — «Стандард» (Бельгія). 0:0.
«Копенгаген» (Данія) — «Ворскла» (Україна, Полтава). 1:0. Гол: Норстранн, 54 (п).
«Копенгаген»: Віланд, Томсен, Оттесен, Сігурдссон, Бенгтссон, Боланьос, Гріннгейм, Ділейні, Т. Крістенсен (Абсалонсен, 68), Норстранн (Сантін, 79), Ндойє. Тренер — Роланд Нільсон.
«Ворскла»: Долганський, Даллку, Матвєєв, Курилов, Селін, Краснопьоров, Чеснаков, Кривошеєнко, Безус (Баранник, 69), Ребенок (Громов, 75), Янузі (Сачко, 88). Тренер — Микола Павлов.
Рефері — Тодоров (Болгарія).
Копенгаген. Стадіон «Паркен». 10 420 глядачів. 12 градусів.
Полтавчани, попри поразку, своєю грою залишили приємне враження. Є думка фахівців, що рефері призначив надуманий пенальті. Тим прикрішою є ця поразка. Але нічого не вдієш. Данська команда ще недавно виступала у плей-оф Ліги чемпіонів і, безперечно, має більший досвід виступів на міжнародному рівні. Але «Ворскла» показала, що вона є згуртованим амбіційним колективом, котрий вчиться і ще в цьому циклі неодмінно нас порадує.
Павлов пошкодував, що в команді не було Маркоскі та Закарлюки. Вони могли б посприяти «Ворсклі» принаймні не поступитися.
Врятувалися останньої миті
Група Е. «Бешикташ» (Туреччина, Стамбул) — «Маккабі» (Ізраїль, Тель-Авів). 5:1.
«Динамо» (Україна, Київ) — «Сток Сіті» (Англія). 1:1. Голи: Джером, 55, Вукоєвич, 90+1.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Бетао, Юссуф, Попов, Вукоєвич, Гармаш (Аруна, 46, Ідейє, 75), Нінкович (Алієв, 59), Ярмоленко, Шевченко, Мілевський. Тренер — Юрій Сьомін.
«Сток Сіті»: Соренсен, Шоттон (Вайтгед, 82), Шоукросс, Гут, Апсон, Вілкінсон, Вілан, Паласіос (Волтерс, 87), Діао, Джером (Пеннант, 75), Джонс. Тренер — Тоні П’юліс.
Рефері — Гацеган (Румунія).
Київ. Стадіон імені Валерія Лобановського. 15 500 глядачів. 19 градусів.
Після зустрічі Юрій Сьомін сказав, що «Динамо» мало величезну перевагу. Але команді дуже не поталанило. Йому сподобалася гра підопічних і в першому, і в другому таймі. Однак не з усім сказаним фахівцем можна погодитися.
Справді, гості віддали динамівцям ініціативу, виставили два ешелони оборони: один, ближчий до воріт, — у п’ять гравців, а попереду нього другий — ще чотири футболісти. Таку оборону здолати надто складно.
Заради справедливості скажемо, що у наших протягом зустрічі таки були моменти для взяття воріт, але вони їх змарнували. Натомість «Сток Сіті» дочекався свого шансу і провів результативну контратаку.
Варто сказати й про те, що дії киян особливою винахідливістю не відзначалися. На жаль, ми побачили надто вже багато передач поперек поля і назад. Лише поява на полі Алієва та Ідейє певною мірою розбурхала це сонне царство. Можливо, варто було випустити цих виконавців трохи раніше.
З такою думкою, зрештою, погодився і динамівський тренер. Він також зізнався: «Добре, що залишив на полі Вукоєвича, бо вагався, кого замінити: Аруну чи Огнєна. А той уже в додатковий час опинився у зручній позиції і, скориставшись гострим прострілом Ярмоленка, забив гол. І, як кажуть, останньої миті врятував команду від поразки».
Підтвердження класу
Група G. АЗ (Нідерланди, Алкмаар) — «Мальме» (Швеція). 4:1.
«Аустрія» (Австрія, Відень) — «Металіст» (Україна, Харків). 1:2. Голи: Юн, 7, Папа Гуйє, 56, Гав’єр, 79 (п).
«Аустрія»: Патрік Грюнвальд, Кляйн, Марграйттер, Зуттнер, Рагуль, Глінка, Олександр Грюнвальд (Горгон, 80), Баразит, Юн (Станкович, 84), Юнузович, Лінц. Тренер — Карл Даксбагер.
«Металіст»: Горяїнов, Вільягра (Обрадович, 38, Березовчук, 90), Папа Гуйє, Торсільєрі, Романчук, Едмар, Торрес, Соса, Гав’єр, Тайсон, Кристальдо (Шелаєв, 85). Тренер — Мирон Маркевич.
Рефері — Дін (Англія).
Відень. Стадіон «Дженералі Арена». 9 120 глядачів. 24 градуси.
Сталося так, що харків’яни виявилися єдиним нашим клубом, котрий на старті турніру здобув перемогу. Із цим щиро вітаємо «Металіст» і дякуємо йому за радість. Приємно, що підопічні Маркевича виявили характер і, поступаючись протягом зустрічі, знайшли в собі сили, щоб здобути вольову перемогу на полі суперника.
 
На знімках: у боротьбі за м’яч харків’янин Едмар (ліворуч) і віденець Александер Гордон; у Києві «Сток Сіті» мав солідну підтримку.
Фото з сайту УЄФА та Павла КУБАНОВА.