Футбол. Позавчора на столичному стадіоні імені Віктора Баннікова фінішував останній із серії турнірів на призи клубу «Шкіряний м’яч» 2010—2011 років. У фінальній частині змагалися вісім команд хлопчиків 1998 року народження.
Раніше визначилися переможці в інших вікових категоріях: 2000 рік народження — команда з Макіївки, 1999-й — СШ №73 (Львів), 1997-й — збірна Івано-Франківська.
У вирішальному матчі в столиці ще один колектив львівської СШ № 73 переміг команду колегіуму з міста Олександрії (Кіроворградська область) — 3:1. Привів до цієї перемоги юних львів’ян тренер Тарас Ткачик.
Чемпіони і призери, а також усі вісім учасників турніру в Києві отримали нагороди, призи і велику кількість цінних подарунків з рук видатних футболістів — заслуженого тренера СРСР та України Олега Базилевича, заслуженого майстра спорту Володимира Трошкіна, президента клубу «Шкіряний м’яч», заслуженного майстра спорту Андрія Біби,  а також  першого віце-президента ФФУ Олександра Бандурка, генерального директора компанії «Кока-Кола Беверіджиз в Україні» Жана-Ноеля Рено і головного натхненника та організатора дитячих турнірів, президента Асоціації аматорського футболу України Федора Шпига.
— Радісно, що на найвищому рівні ми провели сезон 2010/2011, бо в змаганнях брали участь 50 тисяч команд з усіх куточків країни. Це понад 750 (!) тисяч дітей, — каже перший віце-президент ААФУ Олександр Каденко. — Але пауза триватиме недовго. Вже незабаром стартує черговий сезон «Шкіряного м’яча».
На знімку: Федір Іванович Шпиг щойно вручив головний приз капітанові львівської СШ № 73, учневі 8-А класу Максиму Нелюбіну.
Фото Віктора ПЕРЕГНЯКА.