Під час санкціонованого обшуку оселі 44-річного чоловіка співробітники Березнегуватського райвідділу міліції знайшли гвинтівку ТОЗ-8, патрон калібру 5,6 мм та мисливську одноствольну рушницю ІЖ-16. Зброю той зберігав у дивані, що стояв у кімнаті.
На запитання: «Навіщо так озброївся?» правоохоронці почули дивну історію про подарунок. Начебто кілька місяців тому перед смертю його нині покійний старенький сусід попросив прийняти у нього гвинтівку та рушницю як знак взаємного щирого ставлення. Чоловік нічим не зміг пояснити, чому досі ховав презент дідуся незареєстрованим, та й саме пояснення про подарунок правоохоронцям видається більше схоже на вигадку, ніж правду.
Як інформує УМВС України в Миколаївській області, наразі перевіряється повідомлення про його причетність до одного зі скоєних злочинів, які розслідують правоохоронці. Водночас, навіть якщо правопорушник до цього факту не має відношення, кримінальну справу тосовно нього слідчими все одно вже порушено. Зокрема, за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу). Вона передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
 
Миколаївська область.