У рекомендаціях Європарламенту щодо України не буде різких застережень. Адже обидва суб’єкти прагнуть вивести двосторонні відносини  на якісно новий рівень, що можливо лише після підписання Угоди про асоціацію.
Про це, за результатами спільної зустрічі у Брюсселі, повідомили перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції, голова Міжнародного фонду «Європейський розвиток» Володимир Вечерко та член Комітету з парламентського співробітництва «ЄС—Україна», член Комітету із закордонних справ Європарламенту, член Групи Прогресивний Альянс соціалістів та демократів в Європейському парламенті Марек Сівець.
Депутати обговорили питання щодо поширення програм та проектів ЄС у сфері регіонального розвитку на східні регіони України, які найменше охоплені відповідними програмами співробітництва.
«Ми повинні розширювати співробітництво, доповнювати його соціально-орієнтованими проектами», — відзначив М. Сівець під час зустрічі.
Крім того, за його словами, доцільно збагатити  парламентський вимір співробітництва за рахунок співпраці між депутатами місцевих рад України та країн ЄС.
В. Вечерко, в свою чергу, підкреслив, що Україна залишається відданою меті —  набути членства в ЄС, і на шляху її досягнення українська влада докладе всіх необхідних зусиль.
М. Сівець запевнив, що ми можемо розраховувати на підтримку своїх євроінтеграційних прагнень Групою Прогресивного Альянсу соціалістів і демократів в Європейському парламенті.