Уперше за багато місяців на Хмельниччині зафіксована дефляція. Ціни на продукти харчування знизились на 1,2 відсотка. Здешевлення пов’язують насамперед із високим урожаєм овочевих культур. Сезонні знижки на фрукти та овочі сягнули відповідно 15 та 28 відсотків. Серед овочевої продукції набагато, порівняно з літнім сезоном, подешевшали цибуля, капуста, морква, буряк, картопля. Їхня вартість знизилася на 28—42 відсотки.

Чи не вперше з початку року зафіксовано здешевлення і круп’яних товарів, зокрема, гречки. У магазинах та на ринках її можна придбати за 11—15 гривень за кілограм. Крім того, ціна на пшеничне борошно зменшилась на три відсотки.
Але навіть за такого здешевлення споживачі не можуть дозволити собі купувати більше продуктів. Бо знову підстрибнула ціна від одного до двох з половиною відсотків – на молоко, сир та яйця, сметану, тваринні жири, олію. Ще здорожчало м’ясо. «Лідирує» серед м’ясних продуктів свинина, котра за місяць додала у вартості 4,5 відсотка.
На знімку: продавець біля мішків із гречаною крупою, горохом та цукром на одному з продуктових ринків Хмельницького.
Фото Віталія Тараненка/УНІАН.