Хокей. XX чемпіонат України зібрав вісім команд і вперше відбуватиметься під егідою новоствореної Професіональної хокейної ліги (ПХЛ). Позавчора президент ФХУ і генеральний директор ПХЛ Юрій Загородний підписали угоду. Національна федерація передала повноваження лізі проводити чемпіонат країни.
Учасники вестимуть боротьбу не тільки за дорогоцінний 30-кілограмовий кубок, а й за матеріальну винагороду. Призовий фонд турніру — мільйон доларів США. Лише за саму участь клуби отримають по 50 тисяч. А далі, залежно від отриманого місця, ця цифра зростатиме.
Регулярний чемпіонат відбуватиметься у шість кіл (42 зустрічі). Потім змагання триватимуть за системою плей-оф. До речі, чвертьфінали і півфінали гратимуть до трьох перемог, а фінал, як у Європі — до чотирьох.
Турнір триватиме не довше, ніж до 1 квітня. Тоді на перший план вийде національна збірна, котра до 15 квітня готуватиметься до чемпіонату світу. Матчі відбуватимуться на восьми спортивних аренах. Це Палац спорту та СК АТЕК (обидві — Київ), ТРЦ «Термінал» (Бровари), ТРЦ «Дафі» (Харків), Палац спорту «Дружба», ЛА «Лідер» (обидві — Донецьк), «Льодовий клуб» (Вінниця), «Льодова арена» (Новояворівськ, Львівська область).