Про виявлений на дні річки Горинь поблизу одного з сіл Рівненського району автомобіль у чергову частину Рівненського райвідділу міліції повідомив мешканець Костопільського району.

Коли міліція підняла на поверхню іномарку, стало зрозуміло, що пролежала вона на дні річки понад десять років — настільки масивним було нашарування мулу на днищі. В авто знайшли заламіноване посвідчення водія і останки двох людей.

Правоохоронці з’ясували, що 3 жовтня 1997 року 22-річний мешканець міста Здолбунів поїхав на автомобільний ринок у Рівненський район, щоб продати авто. Але тоді додому не повернувся — про його місцеперебування ніхто нічого досі не знав. За словами очевидців, з ним була його 21-річна подруга з Рівного, яка теж того дня зникла безвісти. Тож ще у 1997 році були заведені оперативно-розшукові справи, а рішенням суду через деякий час цих людей було визнано померлими.

— Сьогодні достеменно відомо, що у 1997 році хлопець і дівчина, яким сьогодні виповнилося б 36 та 35 років, повертаючись з автомобільного ринку в напрямку одного із сіл Рівненського району, вирішили перетнути річку Горинь через аварійний на той час міст. Вочевидь, водій нічого не знав про стан мосту, а тому, швидше за все, не впорався з керуванням і разом з пасажиркою потрапив у водяну пастку. Проведеною судово-медичною експертизою останків, знайдених у машині, ознак насильницької смерті не виявлено, — повідомив начальник УМВСУ в Рівненській області Василь Лазутко.