Міський голова Запоріжжя Олександр Сін звернувся до мешканців обласного центру з проханням хоча б за один місяць заплатити авансом концерну «Міські теплові мережі» за послуги. За словами Олександра Сіна, Запоріжжя нині продовжує розраховуватися за газ, спожитий концерном у минулому опалювальному сезоні. Для того, щоб сповна виконати свої фінансові зобов’язання, місцева влада узгоджує питання щодо отримання кредиту в одному з вітчизняних банків. Кредит, як сподівається Олександр Сін, вдасться оформити до початку жовтня.
Якщо ж мешканці міста сплатять наперед кілька мільйонів гривень, то розмір кредиту буде меншим, а тепловики матимуть додаткові кошти, повідомляє наш запорізький власкор Віктор Песиголовець.
Високопосадовці, зокрема заступник глави адміністрації Президента Ірина Акімова, обіцяють, що опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно. «Люди не замерзнуть. Уряд докладатиме всіх необхідних зусиль в цьому питанні», — пообіцяла вона.
Тим часом ДК «Газ України» звертає увагу керівництва місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики, що заборгованість тепловиробників за природний газ мають сплатити до початку нового опалювального періоду, тобто до 1 жовтня, повідомляє прес-служба компанії.
Нині заборгованість підприємств ТКЕ перед «Газом України» сягає 4,11 мільярда гривень (без ПАТ «Київенерго»). «Київенерго» заборгував 1,37 мільярда.