Унікальний український завод з виробництва інсулінів «Індар», один із шести у світі, що працює за повним технологічним циклом і забезпечує інсуліновий суверенітет нашої країни, змінив свого власника!

Ця шокуюча новина ось уже кілька тижнів перебуває в центрі уваги вітчизняних та зарубіжних користувачів світової інформаційної мережі. Наголошується, що трагічні події довкола «Індару» напряму зачіпають геополітичні інтереси багатьох країн Євразії, Південної Америки, Африки, де вже успішно працюють дешеві та якісні українські інсуліни. Зазначається, що інсулінову карту планети знову «перекроєно» на користь кількох транснаціональних компаній, монопольних виробників інсуліну, отже, планетарна монополія на життя та здоров’я землян ще більше звузиться... Тому цивілізований світ сподівається, що українська влада захищатиме національний інсуліновий суверенітет усіма можливими і доступними їй засобами. А заодно з’ясує, чому нічний штурм стратегічно важливого фармацевтичного підприємства здійснювали не тільки представники міжнародного угруповання (проти якого, нагадаємо, українська держава здійснювала системне кримінальне переслідування за особливо небезпечні злочини у сфері економіки), а і... працівники правоохоронних органів?
І розбереться в деталях, чому солідні державні люди так самовіддано «валили» на користь іноземців інсуліновий суверенітет власної держави. (За висновками експертів, якщо застосувати класифікацію Американської діабетичної асоціації, тобто, якщо враховувати кількість людей з переддіабетом, то загальна кількість українців, що хворіють на цукровий діабет, або мають чітку схильність до його розвитку, сягає понад 10 мільйонів чоловік (газета «Урядовий кур’єр» № 84 від 12.05.2011 року). І всі ми нарешті дізнаємось, з чиєї ласки контроль над життям і здоров’ям четвертої частини української нації потрапив до рук якоїсь приватної іноземної компанії, про яку ніхто навіть не чув у нашій країні.
Крок перший. 
Викрадення
...Слідчі встановили: оборудку з відчуження унікального державного фармацевтичного заводу на користь приватної іноземної компанії здійснило колишнє керівництво ДАК «Укрмедпром»... Аж за... «40 тис. гривень»! («Урядовий кур’єр» № 158 від 1.09.2009 р.). Тобто інсуліновий суверенітет цілої європейської держави, цілий сектор національної безпеки та оборони, а фактично гарантії на життя та здоров’я як мінімум 10 мільйонів наших співвітчизників ці «достойники» «штовхнули» за «бугор» за ціною... одного общипаного африканського папуги. Звісно ж, ні номінальної вартості, себто отих 57 млн. гривень, ні, тим паче, прогнозованих 500 млн. гривень державна скарбниця так і не побачила.
Як «штовхали» інсуліновий суверенітет? А ось як...
У режимі найсуворішої таємниці.
Всупереч вимогам ч.2 ст.1 ЗУ «Про управління об’єктами державної власності», де чітко вказано: корпоративні права держави, передані в управління уповноваженій особі, не можуть бути відчужені нею без дозволу Кабміну (а такого дозволу, як відомо, не було).
Без погодження і відповідних консультацій з МОЗ, як профільною інституцією (адже підприємство є базою для виконання держпрограми «Цукровий діабет»).
Без розгляду питання на засіданні РНБО (усе-таки на цьому підприємстві прямо чи опосередковано, повторимо, зав’язано життя та здоров’я мільйонів українців, яких стосуються проблеми діабету).
Без залучення профільного комітету Верховної Ради України, який здійснює законодавче забезпечення виконання державної програми «Цукровий діабет».
Без експертного висновку Академії наук України, яка допомагала піднімати на крило український інсуліновий проект міжконтинентального звучання.
Без фахової експертизи профільних інститутів, у т. ч. і Інституту ендокринології імені Комісаренка, які дуже добре знають особливості світового інсулінового бізнесу.
Без участі трудового колективу ЗАТ «Індар», який є колективним носієм супервисоких технологій.
Отже, наголошують фахівці, переступ на користь приватної іноземної фірми відбувся за спиною українського народу і влади.
Крок другий. 
Заплутування слідів
...А ось як заплутувалися сліди.
* Спочатку панове «відчужують» власність держави на користь приватної іноземної фірми Gerіst Іnvest Lіmіted (Великобританія).
* На другий день хутенько «перевідчужують» унікальний технічний, технологічний, соціальний та геополітичний актив держави і... «дарують» наступній іноземній офшорній компанійці Storke Holdіngs Lіmіted (Беліз).
* Через день народне добро передається у... заставу одному з російських банків.
Щоправда, тут влада впіймала спритників за руку. Коли деякі харківські суди вже практично «відбілили» переступ проти українського народу, як єдиного законного власника унікального заводу, Верховний Суд України, до його честі, рішуче і безкомпромісно відмінив усі ті «рішення» як незаконні. Генпрокуратура та СБУ порушили проти «героїв» цілу низку кримінальних справ. Президент України Віктор Янукович своїм указом звільнив з посади суддю Носівського райсуду Чернігівської області В. Корзаченка за грубе порушення присяги — ухвалення неправосудного рішення, що призвело до відчуження з держвласності стратегічно важливого заводу. А Вищий адміністративний суд України підтримав главу держави у таких висновках.
Крок третій. 
Незаконні збори
...Втім, поки влада переймалася питаннями повернення власності, а слідчі розслідували справу, спритники провели незаконні загальні збори акціонерів. Чому незаконні?
...Бо наші «герої» злісно і свідомо зігнорували рішення ВСУ про незаконність відчуження держвласності.
...Бо цинічно зневажили постанову слідчого СБУ, якою категорично заборонялося проводити загальні збори акціонерів ЗАТ «Індар» та приймати на них будь-які рішення.
...Бо грубо порушили законодавчі норми, які регламентують діяльність Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (реєстратор, який здійснив т. з. «реєстрацію» учасників зборів, наголошують індарівці, не мав права цього робити, оскільки не мав відповідної ліцензії ДКЦПФР).
У підсумку станом на 13.07.2011 року українська держава вже не значиться в числі власників заводу.
Крок четвертий. 
Незаконна реєстрація
...Проте викрадачі «зареєстрували» цю відверту липу у державного реєстратора. І знову «підсковзнулися» на Законі. Адже є ціла низка рішень уповноважених державних органів, які унеможливлюють цю дію. Є, зокрема, відповідна ухвала Дзержинського райсуду м. Харкова з такою ж забороною (була внесена до Реєстру заборон і була чинною на момент т. з. «реєстрації»). Є подібна заборона і слідчого СБУ, який розслідував кримінальну справу щодо «відчуження» держмайна посадовими особами ДАК «Укрмедпром».
Крок п’ятий. 
Незаконний штурм
...Тепер про те, якого «професіонала» «завели» іноземці глупої ночі на стратегічно важливе держпідприємство в якості нового очільника. Виявилося, що цей високодостойний пан... зліквідовував Харківське державне фармпідприємство «Здоров’я народу», а також дослідний завод «Державний науковий центр лікарських засобів»... Саме йому правоохоронці... повернули вилучені напередодні документи. Тобто... «взяли під козирок» та... відзвітували про «виконану роботу».
Дивно все це бачити і чути. Адже, за великим рахунком, як видається автору, усі ці панове тієї глупої ночі штурмували не завод... Ні! Вони штурмували
...Кабмін, який виростив-виплекав це унікальне підприємство, і підтримував його всюди, і навіть виїзні засідання уряду в повному складі на ньому проводив, разом з Президентом.
...Адміністрацію Президента, резиденцію глави держави, який кілька разів особисто рятував стратегічно важливе для держави підприємство від рейдерських зазіхань.
...Верховну Раду України, яка ухвалювала закони, націлені на зміцнення інсулінового суверенітету України, на соціальний захист мільйонів українців.
...Верховний Суд України та Вищий адміністративний суд України, які визнали дії спритників незаконними.
Крок шостий. 
Як народ зраджували
...Після нічного штурму захопникам лишилася суща «дрібниця»: «нейтралізувати» рішення Верховного Суду України про незаконність відчуження держмайна мінімум на 57 млн. гривень. Головним «нейтралізатором» виступив Господарський суд Харківської області, який рішуче взяв рішення Верховного Суду України на абордаж. І «узаконив»... «відчуження» державної власності. На користь іноземців...
Щиро кажучи, то теж було дуже дивне рішення. Адже реально завод було «відчужено» всупереч розпорядженню уряду, яким «Індар» було виключено з Переліку підприємств, що підлягають приватизації... Всупереч документу, який підписав... тодішній прем’єр, а нинішній глава держави! Тому для захисту своїх стратегічних інтересів українська держава в особі Кабміну, прокуратури, МОЗ, а також ЗАТ «Індар» подала цілком мотивовану апеляційну скаргу.
І ось тоді, коли державники уже майже святкували перемогу, сталася неймовірна, нечувана з погляду українського інтересу подія.
Незважаючи на численні доручення Президента України, уряду, Генпрокуратури, всупереч чіткій державницькій позиції перших осіб країни, представник Кабміну під час слухання справи в Харківському апеляційному суді... відмовився від апеляційної скарги! Офіційно. А втішений суд... хутенько прийняв цю відмову.
Але ж хто уповноважував цих достойників на таке антидержавне дійство? Чи відали вони, що творили? Чому так щиро і самовіддано діяли на користь приватної іноземної компанії? Чому «просто так» подарували іноземцям унікальний завод орієнтовною вартістю до 500 млн. гривень — разом з людьми, технологіями, обладнанням і т. д.? Чому з такою легкістю зрадили український народ та «здали» закордонним конкурентам його інсуліновий суверенітет? Невже не розуміли, що йдеться про повну трепанацію соціальної політики України?
Крок сьомий. 
Знищення
...Викликає глибоке занепокоєння і те, що після штурму трудовий колектив ЗАТ «Індар», який, нагадаємо, є носієм високих технологій і національним надбанням, почав різко звільнятися за «власним бажанням». Уже «звільнилася» ціла низка провідних спеціалістів, які забезпечували весь технологічний процес! Серед них і один з батьків інсулінового проекту, автор цілої низки винаходів, доктор біологічних наук, незмінний керівник заводу О. П. Лазарєв. Дедалі очевиднішою стає мета захопників — знищити унікальний завод, назавжди поховати великі геополітичні сподівання українства.
Втім, давайте уточнимо: який колектив звільняється «за власним бажанням»? Так от. Сьогодні у світі всього лише декілька трудових колективів такого супервисокого рівня, що водночас є і носіями, і авторами унікальних технологій. Саме цей колектив патріотів і професіоналів підняв на крило інсуліновий проект міжконтинентального значення. Сфондував одне з найсучасніших фармацевтичних підприємств Європи. Став невід’ємною складовою технологічної матриці України (ціла низка підприємств подібного профілю у тій же Франції, Угорщині здійснює лише завершальну стадію виробництва, себто розливання у флакони та пакетування, а безпосередній синтез — промислове виробництво кристалів усіх видів інсуліну опановано лише в шести країнах світу, у т. ч. і в Україні). Створив на базі заводу міжнародний науково-практичний майданчик з вивчення кращого світового досвіду лікування цукрового діабету. Відбив кільканадцять рейдерських атак, інспірованих міжнародними інсуліновими корпораціями із бюджетами в десятки мільярдів доларів. Одне слово, вижив. Успішно пройшов кілька десятків комплексних державних перевірок на найвищому рівні. Створив зону, вільну від економічного бандитизму і беззаконня. Виявив залізну волю у відстоюванні честі й гідності української держави. Спільно з МОЗ та СБУ викрив групу фармацевтичних терористів, які діють на користь закордонних конкурентів. Попередив про це всі органи влади. Провів власне розслідування. Назвав конкретні прізвища. Створив Комітет захисту заводу. Рішуче присік спробу «тихого» викрадення державного пакета акцій підприємства, які перебували в управлінні ДАК «Укрмедпром». Добився того, що питання було поставлено на контроль першими особами держави. Виконав рекомендацію Міжвідомчої комісії з питань протиправного поглинання і захоплення підприємств та на захист від рейдерів створив на базі ЗАТ «Індар» нове підприємство — «Трудовий колектив «Індар»... Залишився національним гарантом для життя і здоров’я 10 мільйонів українців, які мають стосунок до ЦД. Вивів своє підприємство на рівень одного з найбільш соціально навантажених виробництв держави. Забезпечив 50% вітчизняного ринку інсулінових послуг. Залізною рукою утримав ціни на ліки життя та здоров’я. Зекономив для держбюджету на різниці ціни між іноземними та власними препаратами сотні мільйонів гривень. Збільшив в рази обсяги експорту. Зробив винятково серйозну заявку на участь України у світовому перерозподілі інсулінових послуг. Добився міжнародного визнання. Стрімко розширив український сектор, впевнено вийшовши на ринки життя і здоров’я країн Південної Америки, Близького Сходу, Північної Африки, Південної Азії, ринки СНД... Дістав високу оцінку ВООЗ... Форсованими темпами готується до виходу в Європу.
Ось який колектив звільняється нині «за власним бажанням»! Ось які надбання української держави знаходяться під загрозою!
* * *
...Проте, щоб відновити інсуліновий суверенітет держави, владі потрібно зробити лише кілька кроків:
Повернути державний пакет акцій.
Поновити у Реєстрі українську державу, як єдиного законного власника державного пакета.
Поновити попереднє керівництво підприємства.
Притягнути до жорсткої відповідальності злодіїв, які завдали шкоди нашій державі.
Тільки тоді, впевнені індарівці, «інсулінового шоку» не буде!