...Цей суботній день, 10 вересня, видався напрочуд теплим і сонячним. А ще — святково-урочистим у всьому Закарпатті, адже улюбленець публіки народний артист України Іван Попович у рідному селі Осій, що розкинулося в мальовничій місцині під легендарною горою Бужора, скликав мистецький фестиваль «Іван Попович збирає таланти». На нього з’їхалися учасники не лише із нашого краю, а і з восьми областей України.

Понад сімдесят найталановитіших співаків змагалися в перший день пісенного свята — 9 вересня. Справді талановиті й амбітні, вони виступали у п’яти номінаціях: автори-піснярі (виконавці власних пісень), гумор і сатира, інструментальний жанр, народна пісня, популярна естрадна пісня та народна пісня в сучасній обробці.

— Це хороший старт для мистецького фестивалю. Сподіваємося, що з роками він стане масштабнішим і сюди приїздитимуть талановиті діти з усієї України, — каже начальник облуправління культури, відомий митець Юрій Глеба.

Гран-прі конкурсу здобула Віталіна Кизляк з Осія. Відзнаку їй вручив знаменитий земляк, засновник конкурсу, натхненний юними талантами Іван Попович. Він висловив велике задоволення й тим, що вже перший фестиваль зібрав таку велику кількість учасників. «Я впевнений: бути йому традиційним. Бо ж у Карпатах труд і спів завжди йшли у житейській супрязі, бо в цих синьогорах завжди народжувалися великі таланти, які своїм голосом, пензлем, пером, скальпелем і різцем уславляли рідний край», — сказав кореспондентові «Голосу України» народний артист.

Завершився фестиваль Івана Поповича спільним концертом усіх співаків, голос яких дзвінко відлунював у кучерях букової гори Бужори!..