18-й міжнародний книжковий форум видавців, який протягом п’яти днів триватиме у Львові, зібрав понад 300 авторів з 25 країн. Зірковим гостем найбільшої книжкової ярмарки України став відомий норвезький письменник і сценарист, автор світових бестселерів Ерленд Лу. Вперше на форум приїхали письменники з Австрії, Білорусі, Бразилії, Естонії, Конго, Нової Зеландії та Туреччини.
З 14 по 18 вересня у Львові відбудеться ціла низка подій: Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга форуму—2011», Міжнародний літературний фестиваль, Міжнародний видавничий бізнес-форум, Львівський бібліотечний форум, перший в Україні Міжнародний перекладацький фестиваль,  7-й фестиваль «Молода республіка поетів».
Форум видавців завдяки ярмарку, виставковій та фестивальній складовим має всі шанси зробити ще один крок на шляху до створення в країні цивілізованого книжкового ринку.
Учасниками головної дискусії форуму «Діалог цивілізацій у рамках проекту «Уроки Мілоша для України» стануть Анджей Мендель (Польща), Борис Дубінін (Росія), Мирослав Попович (Україна). Серед запрошених гостей — провідні письменники, інтелектуали та літературознавці.
«Ми щороку проводимо форум видавців і надалі об’єднуватимемо зусилля громади, активних письменників та бізнесменів, щоб Львів перетворився на книжкову столицю України», — ось так озвучив плани всіх львів’ян міський голова Андрій Садовий.
— Уперше цього року ми запровадили статус спеціального гостя для країни, — каже президент ГО «Форум видавців» Олександра Коваль. — Нині — це Швейцарія, яка представить спеціальну експозицію та літературну програму. Зі швейцарських письменників до Львова приїхали Юрг Гальтер, Арно Каменіш, Свенья Германн, Ежен Мелітц.
У п’ятницю о 14.00 перед оперним театром відбудеться незвичайна фотосесія: відомий фотограф зробить знімки всіх, хто стоятиме з книгами в руках. На першій світлині будуть обличчя людей, на другій — підняті вгору руки з книгами.
Ще одна новинка форуму — книжкове меню. У 30 львівських закладах харчування у меню вкажуть книги, які можна буде тут же придбати за цінами книжкового ярмарку.