Припинено випуск найстарішої газети українського Придунав’я — «Собеседник Измаила», наклад якої становить 2800 примірників. Торік виданню виповнилося 70 років.
Редактор газети Руслан Оленкович заявив, що причиною припинення випуску стали фінансові труднощі. На жаль, їх не можна перебороти за допомогою коштів, що надійшли від передплати та які заробляє редакція публікацією реклами.
До грудня 2008 року одним із засновників газети була міська рада Ізмаїла. Два роки «Собеседник Измаила» намагався самостійно розв’язувати фінансові та господарські проблеми. На жаль, спроби виявилися безуспішними. Редакція розташована у приміщенні, що є обласною комунальною власністю, і платить за оренду символічну ціну. А от послуги комунального підприємства «Ізмаїльська друкарня» доводиться оплачувати за тарифами, що виявилися для редакції непід’ємними.
Нагадаємо, що в Одеській області традиційно фінансуються з обласного, міського та районного бюджетів видання, серед засновників яких ради різних рівнів. Приміром, газета «Одесский вестник» із бюджету міста Одеси цього року одержить дотацію в сумі 2,6 мільйона гривень.