Другий в Україні (після Львова) Консультаційно-інформаційний центр підтримки підприємництва відкрито в Тернополі. Тут бізнесмени-початківці зможуть отримати консультації бухгалтерів, юристів, податківців, банкірів, страхових агентів. Для них читатимуть лекції викладачі тернопільських національного економічного та національного технічного університетів. Але головне — на перших порах їм нададуть приміщення для офісу. Коли підприємці зможуть відкрити власні офіси, вони звільнять приміщення для нових початківців. Для бажаючих оголосять конкурс: чиї бізнес-проекти виявляться найкращими, той і зможе оселитися на якийсь час у центрі.

«Відкриття центру — складова програми підтримки малого підприємництва, прийнятої міською радою, — сказав міський голова Сергій Надал. — З міського бюджету на цю справу виділено 100 тисяч гривень, далі розраховуємо на підтримку спонсорів, гранти. Для нас це дуже важливо, адже 90 відсотків надходжень до бюджету міста — від малого і середнього бізнесу». На думку голови обласної ради Олексія Кайди, це приклад конкретної підтримки підприємництва.
До речі, кількість суб’єктів підприємницької діяльності в Тернополі зростає. Після податкової «революції» бажаючих займатися власною справою стало дещо менше, але тепер ситуація вирівнялася.
На знімку: перших відвідувачів консультує співробітник «Приватбанку» Наталя Стрихар (зліва).
Фото автора.