Вітрильний спорт. Чотири місяці тому спортсмени з Росії, Білорусі, Великої Британії та України відкривали яхтовий сезон у весняному етапі WіndMaster Regatta.
І от знову кращі українські яхтсмени збираються на найважливішу подію спортивного року українського яхтинга. Завершуючи сезон 2011 року, на акваторії Київського водосховища протягом чотирьох днів за нагороди WіndMaster Regatta боротимуться майстри спорту міжнародного класу, багаторазові учасники і призери чемпіонатів світу та Європи, навколосвітніх перегонів Вольво Оушен Рейс (Volvo Ocean Race). Змагання відбуватимуться у трьох дивізіонах: олімпійський клас «Зоряний», «ORC Sportboat» і «Крейсерсько-перегонові яхти». Партнером змагань за традицією виступає «Голос України».
Одна з традицій регати — передання культури та майстерності юному поколінню яхтсменів. У п’ятому, осінньому, сезоні регати очікується близько 30 юних яхтсменів з п’яти парусно-спортивних шкіл. Як і в минулих сезонах, одна з дитячих шкіл одержить найдорогоцінніший приз — нову яхту класу «Оптиміст». І це буде вже п’ята дитяча яхта, подарована організаторами й учасниками WіndMaster Regatta юним українським яхтсменам.
А ще початківці з нетерпіння чекають на зустріч з легендарним чемпіоном, володарем трьох золотих олімпійських нагород у різних класах яхт киянином Валентином Манкіним.
У попередніх сезонах регати вперше в Україні були проведені перегони у форматі чемпіонату Європи в класі «ORC Sportboat». Також уперше в нашій країні було здійснено лазерне сканування корпусів яхт для максимально точного розрахунку гоночних балів, проведені семінари для учасників регати з системи обмірювання яхт.
У рамках основної регати відбудуться ще й унікальні для України змагання журналістів. У суботу 17 вересня представники ЗМІ візьмуть участь у загальних перегонах. Створено спеціальні журналістські екіпажі. З ними тренування провели відомі яхтсмени — директор WіndMaster Regatta майстер спорту міжнародного класу, учасник навколосвітніх перегонів Whіtbread Round the World Race (зараз Volvo Ocean Race) Юрій Семенюк і майстер спорту Ігор Трасенко.
За правилами змагань результати екіпажів журналістів не враховуватимуться в загальному заліку, але самі учасники матимуть змогу на сто відсотків відчути непередаваний дух спортивної боротьби під вітрилами.