Наші мільйонери поки що мовчать
Фракція «Реформи заради майбутнього» звертається до всіх мільйонерів України із пропозицією ініціювати підвищення податків для найбільших підприємств країни. Про це заявив лідер фракції Ігор Рибаков.
За його словами, відсутність податкових реформ у країні протягом багатьох років істотно порушила баланс між багатими і бідними, а нещодавнє прийняття Податкового кодексу не розв’язало повністю цієї проблеми.
«Кодекс — це ще не реформа. Ми повинні продовжити реформування податкової системи України», — наголосив політик.
Як відомо, великий бізнес в Україні сплачує до державного бюджету близько 70 відсотків від загальної суми збору платежів. «Якщо ми підвищимо податкові ставки для великого бізнесу на 3—5 відсотків, отримаємо додатково мільярдні надходження до державного бюджету, що дасть змогу істотно скоротити державний борг України і зменшити залежність нашої країни від міжнародних фінансових організацій», — вважає Ігор Рибаков.
Українські олігархи, як повідомляє прес-служба фракції, поки що не відгукнулися на запити, чи підтримають вони рух французьких та німецьких багатіїв, які вимагають збільшити собі податки.
— Українські мільйонери також повинні продемонструвати солідарність і засвідчити готовність допомогти державі, в якій вони спромоглися стати надзвичайно заможними та успішними людьми. Тим паче перед загрозою другої хвилі світової економічної кризи, яка, звісно, не омине й Україну, — заявив лідер фракції «Реформи заради майбутнього».
Фото надане прес-службою фракції «Реформи заради майбутнього».