Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відвідав фотовиставку, присвячену пам’яті загиблих внаслідок терористичної атаки 11 вересня 2001 року у Нью-Йорку.

«Всі ми говоримо про те, що світ після 11 вересня 2001 року змінився. У той день людській спільноті було кинуто зухвалий виклик. Усе це справді так. Водночас, очевидно, прийшов час сказати про те, що невинні люди, які загинули, прикрили собою світ, уберегли його від найстрашніших сценаріїв розвитку людської спільноти на початку XXІ століття», — зазначив глава парламенту.
Однак, за його словами, творці «чорної справи» не розраховували на згуртованість, одностайність американського народу і єдність, солідарність усього світу. Можливо це, а також послідовна боротьба з тероризмом, вважає глава парламенту, зупинили від застосування інших руйнівних сценаріїв.
Отже, нині як ніколи, підкреслив Голова Верховної Ради, має бути запитана народна істина: «Добро у разі потреби повинно бути з кулаками». Треба дивитися в корінь проблеми, чому це стає можливим у наш освічений цивілізований вік та які причини цього явища.
Враховуючи ці трагічні події та складний перебіг подій у світі, переконаний глава парламенту, ставку треба робити на нинішнє і майбутнє покоління. На молодих людей, які мають здобути прекрасну освіту, можливість себе реалізувати та навчитися жити в єдиному спільному світовому домі.
В. Литвин висловив вдячність посольству США за організацію виставки щодо якої, за його словами, можна застосувати девіз: «Приходь і дивись, дивись і роби висновки».
На знімку: Володимир Литвин та Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт (ліворуч).
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.