Президент Віктор Янукович доручив прем’єру Миколі Азарову впродовж місяця розробити і подати до Верховної Ради законопроекти про внесення змін до Податкового кодексу та деяких інших законодавчих актів України, які стосуються уніфікації та впорядкування пільг. 

У дорученні глави держави зазначено, що ці зміни мають запобігати необґрунтованим втратам бюджету та забезпечувати додержання прав і законних інтересів суб’єктів господарювання під час застосування окремих положень Податкового кодексу і деяких інших законодавчих актів.

Конкретизуючи поставлене перед главою уряду завдання, Президент, зокрема, наголошує, що ці зміни мають передбачати застосування механізму надання пільг для стимулювання впровадження інвестиційних проектів виключно за умови, що такі проекти є енергоефективними та схвалені Кабміном. Також глава держави вважає, що уряд має передбачити використання податку на прибуток підприємств як інструменту прямого оподаткування для стимулювання інвестиційної діяльності та надання можливості платнику податку одноразово скористатися правом на зменшення бази оподаткування за одними й тими ж інвестиційними витратами. Також Президент вважає за доцільне запровадити у 2012 році адаптаційний період для суб’єктів господарювання, які застосовуватимуть касові апарати, та встановити, що під час проведенням виїзної документальної або фактичної перевірки представники податкових органів мають в обов’язковому порядку пред’явити платнику податків документи, які є умовою допуску податківців до проведення таких перевірок.

Вл. інф.