Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 9-й тур.

9 вересня. «Шахтар» — «Волинь». 5:1. 34 156 глядачів. Рефері — Лисенчук (Київ). Голи: Адріано, 18, 37, Едуардо, 27, Жадсон, 34, Коста, 85 — Майкон, 52.
«Таврія» — «Кривбас». 1:2. 5 250 глядачів. Рефері — Деревінський (Київ). Голи: Шиндер, 6 — Самодін, 56, Сердюк, 80.
10 вересня. «Ворскла» — «Чорноморець». 3:1. 4 000 глядачів. Рефері — Грисьо (Львів). Голи: Янузі, 33, Громов, 60, Ребенок, 68 — Донець, 81. Вилучено Безотосного («Чорноморець», 20, фол останньої надії).
«Олександрія» — «Карпати». 1:1. 5 500 глядачів. Рефері — Арановський (Київ). Голи: Кабанов, 72 — Батіста, 51.
«Металіст» — «Арсенал». 0:0. 29 864 глядачі. Рефері — Шандор (Львів).
11 вересня. «Зоря» — «Дніпро». 2:0. 5 000 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Хомченовський, 45, Білий, 84.
«Оболонь» — «Металург». 0:1. 3 500 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Гол: Казарян, 62.
«Динамо» — «Іллічівець». 3:1. 9 200 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Нінкович, 36, Ярмоленко, 69, Бутко, 78 (у власні ворота) — Кожанов, 88.
Бомбардири: Майкон («Волинь») — 9 м’ячів, Гав’єр («Металіст») — 6.
Уже четвертої поразки в турнірі зазнав «Дніпро». Але найгірше те, що команда, виступаючи проти «Зорі», мала вигляд приреченої...
А от зустріч із лучанами показала, що напередодні старту в груповому раунді Ліги чемпіонів «Шахтар» перебуває у добрій формі. Нагадаємо, що сьогодні «гірники» зустрінуться в Португалії з клубом «Порту».
Тож Мірча Луческу не приховував задоволення від результату і гри, котру продемонструвала його команда:
— Хороший, видовищний поєдинок. Настрій перед матчем із «Порту» у нас відмінний. Перший тайм більше сподобався, бо ми були уважнішими і дисциплінованими. У другому було дещо гірше. Тринькання моментів? Кожен виконавець хоче почути на свою адресу більше оплесків, і тому пропадає колективна гра. Але якщо діяти на такій високій швидкості, як у нас, природно, буде певна кількість помилок у завершальній стадії атак.
У пропущеному м’ячі винен Рац, котрий мав грати «по м’ячу», знаходитися на ближньому куті воротарського майданчика. Зазвичай на цій позиції у нас діє Даріо Срна, який чудово виконує свої обов’язки. Цього разу його не було, а Разван вперше виступав у цій ролі і чекав м’яча замість того, щоб йти на нього самому і вибивати. А лучанин Майкон зіграв на випередження, та й Дентіньо певним чином схибив, оскільки саме він при стандартних положеннях персонально грав із Майконом. Воротареві в такому випадку виручити дуже складно. Можливо, є вина і Рибки, але цей епізод уважно переглянемо.
Щодо функціональних кондицій моїх підопічних, то я ними задоволений. Адже в кінці зустрічі багато наших футболістів здійснювали ривки на 50 метрів...
Приємно було побачити на полі після майже піврічної перерви, пов’язаної зі складною травмою, Дмитра Чигринського. Оборонець «Шахтаря» і збірної України зіграв усі 90 хвилин проти «Волині».
Тренер київського «Динамо» Юрій Сьомін висловив задоволення перемогою і завойованими трьома очками.
— Однак завжди після тривалої перерви, пов’язаної з іграми національних збірних, матчі чемпіонату виходять складними, — зауважив Юрій Павлович. — І ця зустріч — не виняток. Моментами, коли діяли швидко і робили точні передачі, гра мала добрий вигляд. Але були й епізоди, м’яко кажучи, не дуже вдалі. Добре, що все добре закінчилося. Рухаємося далі і готуємося до «Сток Сіті».
На запитання кореспондента «Голосу України» про його реакцію на поведінку Хачеріді, котрий накинувся на рефері наприкінці першого тайму, Сьомін відповів: «Оштрафуємо, оскільки він уже неодноразово підводив команду. Інших методів не бачу. Бити його палицею неетично і некультурно...»
Фото Володимира КОТЛЕНКА.
У польоті Мілош Нінкович.