Економіка повинна передбачати гідні соціальні стандарти, а влада — гарантувати адекватні правила ведення бізнесу. Про це заявила під час міжнародної конференції «Демократичні процеси в Україні 1991—2011 р. р. Результати двадцяти років» голова парламентського Комітету з питань промислової, регуляторної політики й підприємництва Наталія Королевська.
Нині, за її словами, потрібно сформувати громадський договір між владою й бізнесом. Парламентарій навела приклад Німеччини, де будували соціально-ринкову економіку й одночасно боролися з бюрократією. А в нас 50 відсотків економіки досі перебуває в тіні.
Наталія Королевська підкреслила, що договір між людьми справи, громадянським суспільством і владою, в першу чергу, має базуватися на спільних інтересах. А наша неправильна модель базується на економічному минулому: хімічній, металургійній, добувній промисловості. Тому Україна залишається сировинним придатком. Щоб змінити ситуацію, необхідно задіяти малий і середній бізнес.
Народний обранець упевнена: для того, щоб бути економічно незалежною державою, потрібно підтримати середній клас людей. Парламентарій сподівається на те, що нове молоде покоління готове запропонувати альтернативу, й у країні є колосальні можливості для того, щоб стати прикладом побудови соціально-ринкової економіки для багатьох країн.