100 відсотків шкіл, дитсадків та 97 відсотків лікарень на Дніпропетровщині вже підготовлено до осінньо-зимового періоду. Також виконано відповідні роботи у 98 відсотках із 15 тисяч 832 житлових будинків. Майже половина з них отримала паспорти готовності від Держбудінспекції. Такі цифри прозвучали на спеціальній колегії в облдержадміністрації.
«5 жовтня ми повинні бути готові до подачі тепла в заклади соціальної сфери. Починаючи з 15 жовтня, — до всього житлового фонду та іншим споживачам області», — підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Вілкул.
Треба сказати, що минулого сезону на Дніпропетровщині чи не вперше за останні роки опалення було розпочато вчасно. Нарікань на перебої і погану якість цієї послуги значно поменшало. Звичайно, змінило ситуацію те, що в місті Марганець, наприклад, було збудовано нову котельню вартістю 10 мільйонів гривень. Це дало змогу забезпечити теплом 140 житлових будинків, 4 школи та 2 дитячі садочки. У Дніпродзержинську за рахунок реконструкції Лівобережної котельної забезпечено стабільне теплопостачання третини міста. Цього року у Дніпропетровську запустять котельню на вулиці Підмогильного. На колегії також було зроблено акцент на посиленні робіт із впровадження енергозберігаючих технологій. Планується активізувати роботу із залучення коштів із позабюджетних джерел для оптимізації системи теплопостачання населених пунктів.