Одеський міський голова Олексій Костусєв звернувся з позовною заявою в Приморський районний суд міста Одеси про захист честі, гідності та ділової репутації.

Позовні вимоги в сумі 100 000 грн. висунуті телерадіокомпаніям «Круг» і «Новая Одесса», а також до громадської організації «Демократичний альянс». Її голова Олексій Чорний заявив, що він отримав у порядку, передбаченому Законом України «Про доступ до публічної інформації», відповідь із виконкому Одеської міської ради щодо декларації про доходи Олексія Костусєва. Відповідно до неї в 2010 році Костусєв одержав дохід у сумі 1 млн. 733 тис. 615 грн. З них — дивіденди, відсотки становили — 451 тис. 241 грн. 57 коп., матеріальна допомога — 1 млн. 62 тис. 92 грн., заробітна плата — 161 тис. 327 грн. Також у декларації були відомості про наявність у міського голови двох автомобілів, земельної ділянки, будинку, квартири.

Ця інформація була оприлюднена у випусках новин ТРК «Круг» і «Новая Одесса». Однак Олексій Костусєв у позовній заяві зазначає, що не отримував з міського бюджету матеріальну допомогу у зазначеній сумі. Більше того, в 2010 році він не одержував зарплату міського голови.

Раніше Приморський районний суд Одеси визнав інформацію, поширену деякими ЗМІ про його декларацію, недостовірною. Олексій Костусєв упевнений, що й у цьому випадку суд прийме справедливе аналогічне рішення. А у зв’язку з тим, що недостовірну, за словами Костусєва, інформацію поширюють ті самі ЗМІ, він має намір домагатися карного переслідування наклепників.

Доходи, зазначені в декларації (п. 1.2 «Матеріальна допомога»), отримані із джерел, що не мають стосунку до державного та місцевого бюджетів, а також проходження Костусєвим служби в органах державного та місцевого самоврядування. Керманич міста одержав спадщину — іномарку й квартиру, сумарна вартість яких і ввійшла в декларацію в розділ «Матеріальна допомога». Із цієї суми сплачені податки згідно з чинним законодавством.

Одеса.