— Опозиційні сили в Україні за нинішньої ситуації не зможуть об’єднатися, і самої необхідності в такому об’єднанні вже немає, — вважає народний депутат від «Нашої України—Народної самооборони» Віктор Матчук. — Навіть якщо воно і відбудеться, то це буде об’єднання під наступні вибори. А не під напрацювання якоїсь нової платформи чи національної ідеї.
Водночас народний депутат уточнив, що має на увазі ті сили, які сьогодні зібрані під куполом Верховної Ради. На його думку, у разі об’єднання опозиційні політики мали б запропонувати суспільству справжню альтернативу, а не речі, спрямовані винятково на парламентські вибори.
— Треба запропонувати просту, де слово «проста» не тільки пишеться з великої букви, а всі літери у цьому слові є великими, альтернативу. Коли людям можна було би сказати кілька простих зрозумілих речей і найголовніше — щоб люди повірили тим, хто про це говорить, — підкреслив народний депутат.
Разом із тим він зауважив, що у суспільстві сьогодні існує велика «криза довіри і до влади, і до тих, хто називає себе опозицією». Депутат вважає, що об’єднання тих опозиційних політиків, кожному з яких суспільство сьогодні не довіряє, буде абсолютно непродуктивним. Тому, на його думку, нині потрібно створювати нову опозицію, яку б очолили зовсім нові люди.
Записала Олександра ЮРКОВА.