Cтихійне лихо ледь не звело нанівець багатомісячну роботу всього трудового колективу єдиного солевидобувного підприємства Херсонщини — Геройського державного сільзаводу. 

Заводчани вже готувалися до випарювання природної солі з п’яти басейнів, коли на село Геройське та сусідні із ним промисли обрушилася небаченої сили злива. За якісь дві години тут випало близько 120 міліметрів опадів: «мусон» буквально змив всі селянські городи, а басейни, у яких зріла сіль, повністю затопило. Робітникам довелося починати все спочатку — знову відкачувати «зайву» воду, очищати гігантські басейни від сторонніх предметів і нарощувати концентрацію ропи.

Директор заводу Станіслав Гречуха каже, що виймання продукції доведеться відкласти як мінімум на місяць, але це ще не найстрашніше. На початку року на Геройському сільзаводі оптимістично планували зібрати 6,5—7 тисяч тонн солі, однак через те, що сольовий розчин (ропу) тепер сильно «розбавили» дощові води, більше 3 тисяч тонн продукції отримати не вдасться. Тим часом для жителів Херсонщини та сусідніх регіонів після зупинки Генічеського сільзаводу це підприємство є єдиним постачальником не тільки технічної, а й природної харчової солі, збагаченої йодом у природних умовах. А вона незамінна у раціоні чорнобильців і жителів «йододефіцитних» регіонів України, схильних до захворювань щитовидної залози.