У четвер, 8 вересня, на автодорозі Чернігів—Новгород-Сіверський пасажирський мікроавтобус «Мерседес» зіткнувся з вантажівкою «Вольво». У результаті дорожньо-транспортної пригоди загинуло десятеро осіб, одна потерпіла доставлена у Менську райлікарню, а потім — реанімаційним автомобілем у Чернігів.

— Трагедія сталася після 18 години на 44 кілометрі за селищем Березним, — повідомила майор ДАІ Олена Царюк. — Як пояснив 27-річний водій «Вольво», він перевозив 17 тонн солодощів ТОВ «Марс-Росія» з Московської області у Бровари. Несподівано у нього заклинило руль, і автомашину повело вліво, якраз на мікроавтобус. У результаті зіткнення на великій швидкості понівечені транспортні засоби опинилися у кюветі.

Як з’ясувалося, пасажирський мікроавтобус віз 10 осіб за маршрутом Київ—Короп. Внаслідок зіткнення загинули водій і 9 пасажирів. Лише одній 40-річній чернігівці вдалося вижити. Але її стан дуже тяжкий. Нині лікарі борються за її життя. У неї перелом кісток лівої гомілки та черепно-мозкова травма.

Водій тернопільської вантажної хури «Вольво» травмований, нині він перебуває у Менському райвідділі внутрішніх справ. Згідно з медичним актом, виданим Менською центральною районною лікарнею, того дня він був тверезим, у його організмі не виявлено алкоголю. Слідчим управлінням УМВС в Чернігівській області щодо нього порушено кримінальну справу за ознаками ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами.

За фактом аварії ведеться слідство. За документами вже ідентифіковано 9 загиблих: серед них 4 жінки та 5 чоловіків. Це переважно молоді мешканці Коропського, Менського районів та м. Славутича. Особу одного чоловіка не встановлено.

У розслідуванні ДТП, ліквідації наслідків аварії брали участь заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Володимир Рєзников, керівники УМВС, УДАІ УМВС на чолі з тимчасовим виконувачем обов’язків начальника УМВС Валерієм Костильовим, слідчо-оперативна група УМВС, патрульні наряди Менського взводу ДАІ, МНС, співробітники обласної прокуратури, керівництво Менського району.