На Волині ще однією сучасною лісовою дорогою стало більше. Споруджено її в Черевахівському лісництві Маневицького держлісгоспу. Її довжина 1,9 кілометра. З них 0,9 кілометра прокладено за бюджетні кошти, ще кілометр — за рахунок підприємства. Для області, понад 34 відсотки території якої вкрито лісами, будівництво таких шляхів має велике значення. Адже значна частина деревини розташована в малодоступних місцях, і вивести її буває вкрай важко та дорого. Окрім того, лісові дороги дуже важливі для людей, які тут живуть.

— Новий шлях, — вважає сільський голова Черевахи Валентина Чернишина, — не лише полегшить доступ до лісосік, а й стане в пригоді мешканцям, котрі мають тут городи, сінокоси, ходять у ліс збирати ягоди.

Залишився задоволений новобудовою і присутній на відкритті дороги голова Державного агентства лісових ресурсів України Віктор Сівець. Він розповів, що цього року в області буде збудовано 51 кілометр лісових доріг. Загалом Волинь повинна щороку прокладати їх не менш як по 60—70 кілометрів, а в недалекому майбутньому — по 300. Схожі завдання стоять і перед такими багатими на ліс областями, як Рівненська, Житомирська, Київська. Державною цільовою програмою «Ліси України» на 2010—2015 роки заплановані видатки на будівництво лісових доріг у сумі 576 мільйонів гривень.

Окрім щойно введеного в експлуатацію шляху, голова Держагентства мав змогу тут же побачити, як на Волині за кошти обласного бюджету триває відновлення лісових меліоративних систем, зокрема, в заплаві річки Череваха.

На знімку: такою лісовою дорогою можна вивозити деревину за будь-якої погоди.

Фото автора.