Печерський районний суд Києва завершив судове слідство у кримінальній справі за обвинуваченням екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у перевищенні повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році та оголосив про початок судових дебатів.
«Судом розглянуті всі клопотання, подані через канцелярію суду і у судовому засіданні. Суд оголошує судове слідство завершеним і переходить до судових дебатів», — сказав головуючий суддя Родіон Кірєєв. І щоб учасники процесу змогли підготуватись до судових дебатів, у судовому розгляді справи оголошено перерву до 9.30 12 вересня.
Суд вкотре не задовольнив клопотання захисту екс-прем’єра про скасування міри запобіжного заходу стосовно підсудної та заміну судді. Адвокати Ю. Тимошенко просили поновити пряму трансляцію та фото-, відеозйомки зі стадії судових дебатів. Державне обвинувачення не заперечувало цьому. Однак суддя Р. Кірєєв дозволив поновити пряму трансляцію та проведення фото- і відеозйомки процесу над екс-прем’єр-міністром лише на стадії оголошення судового рішення.
Адвокат екс-прем’єра Юрій Сухов, посилаючись на норми Кримінально-процесуального кодексу, заявив, що суддя Родіон Кірєєв не мав права завершувати судове слідство, оскільки не оголосив усі томи справи. І що це буде оскаржено в Європейському суді з прав людини.
Представник Генеральної прокуратури України в суді Лілія Фролова в інтерв’ю журналістам заявила, що державне обвинувачення ще не визначилося, яке покарання для Ю. Тимошенко проситимуть у суду. «Судове слідство фактично ще не закінчено. Ми ще не проаналізували отриману інформацію», — сказала прокурор.