Учора Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся із заступником Генерального секретаря НАТО з питань політичних відносин і політики безпеки Дірком Бренгельманном (на знімку).
Як повідомила прес-служба Верховної Ради, вони обмінялися думками стосовно ролі нашого парламенту в забезпеченні конструктивного партнерства України з НАТО. Володимир Литвин зазначив, що розвиток конструктивного партнерства є важливим елементом політики України у сфері безпеки і оборони. Це партнерство зорієнтовано на досягнення практичних результатів і має сприяти досягненню нашої держави провідних стандартів в оборонній та інших сферах. Незважаючи на те, що з прийняттям закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики внесено певні корективи у взаємини з НАТО, вони мають стратегічний характер.
За його словами, пріоритетом України у відносинах з НАТО є продовження активного політичного діалогу та поглиблення практичного співробітництва. З метою зміцнення партнерських відносин з альянсом наша країна прагне використовувати всі наявні формати співпраці та реалізовувати чинні проекти і програми. Свідченням позитивної ролі Верховної Ради України у поглиблення практичного співробітництва є ухвалення рішення про проведення навчань на території України за участю підрозділів збройних сил країн—членів НАТО.
Дірк Бренгельманн підкреслив, що програма, яка була запланована на 2011 рік, добігає кінця і потрібно розробляти програму, зокрема, до якої можна включити ще одне питання — підтримка безпеки під час проведення Євро-2012. Він повідомив, що найближчим часом до України приїде група експертів, які нададуть консультативну допомогу з цього питання.