Голова Верховної Ради України Володимир Литвин у середу відвідав Національну академію наук України та вручив відзнаки Верховної Ради її працівникам. Про це «Голосу України» повідомила прес-секретар глави парламенту Ольга Чорна.

Вручаючи нагороди, Володимир Литвин наголосив: «Національна академія наук України — це те вічне, та основа, яка завжди буде цінністю держави». За його словами, «інтелект — це основний капітал будь-якої країни, особливо тієї, що потребує потужного поштовху у своєму розвитку». Він подякував академічним працівникам за їх самовіддане служіння науці та побажав спокійного серця і довгих років життя.

За заслуги перед українським народом, вагомий особистий внесок в інноваційний розвиток держави, значні наукові здобутки, багаторічну творчу плідну працю Почесними грамотами Верховної Ради нагороджені, зокрема, завідувач сектору Інституту надтвердих матеріалів НАНУ Микола Бондаренко, радник Президії НАНУ Іван Дзюба, завідувач відділу Інституту надтвердих матеріалів НАНУ Сергій Івахненко. Крім того, деякі співробітники отримали цінні подарунки.

Фото Ксенії ЗАМОЖНОЇ.