Рішення стосовно громадян, які через ідеологічні упередження відмовляться від отримання документів з біометричними даними, прийме уряд. Про це заявив під час прес-конференції народний депутат Валерій Коновалюк (Партія регіонів). На його думку, такі люди стають інструментом маніпуляцій корумпованих чиновників.

Парламентарій нагадав, що під час впровадження ідентифікаційних кодів також лунали заяви різних релігійних організацій про те, що для віруючих ці коди неприйнятні.

Сьогодні, за словами В. Коновалюка, у країні залишилося близько тридцяти тисяч громадян, які не мають таких номерів з ідеологічних міркувань. І це, упевнений народний обранець, не є проблемою.

Громадяни зможуть відмовитися від біометричних документів через релігійні або якісь інші причини. Коштуватиме біометричний паспорт близько 300 гривень. Народний депутат сподівається, що за цей законопроект парламент проголосує наступного пленарного тижня.

За словами В. Коновалюка, сьогодні нечесні чиновники прагнуть «нагріти руки» на реформі документів. Йдеться про мільярди гривень.