Капітанське рішення

Баскетбол. Капітан збірної України Сергій ЛІщук вирішив закінчити виступи у національній команді. Про це він сам заявив після переможного матчу п’ятого туру групового етапу чемпіонату Європи у Литві над Бельгією.
— Це був справді кращий в історії українського баскетболу європейський чемпіонат, — сказав Ліщук. — Трохи забракло, щоб потрапити до наступного етапу. Мені важко далося таке рішення. Сумно, що гра проти бельгійців була для мене останньою за збірну України.
Одинадцять років я віддав цій країні, баскетболу, приїжджав сюди до збірної, грав із серцем. На цьому чемпіонаті я відчув, що час минув. Мною віддано все національній команді. Хочу сказати велике спасибі вболівальникам...
Невдалий початок
Футбол. Чемпіонат Європи (U-21). Відбірний цикл. 6 серпня. Група 2. Мальта — Фінляндія. 1:2.
Словенія — Україна. 2:0. Птуй. Стадіон «Місцевий». Голи: Лазаревич, 56, Єлинич, 67.
Україна: Коваль, Опанасенко, Пластун, Путраш, Парцванія, Петров (Богданов, 68), Чайковський, Гречишкін (Хомченовський, 57), Каськов, Безус, Бабир (Шахов, 73). Тренер — Павло Яковенко.
Це був перший матч української команди в турнірі. Попереду ще дуже багато подій. Але початок вийшов, м’яко кажучи, невдалим...
1. Словенія (зіграно 4 матчі) — 9 очок; 2. Фінляндія (3) — 7; 3. Швеція (2) — 6; 4. Мальта (4) — 4; 5. Україна (1) — 0; 6. Литва (4) — 0.
Українська команда цього року проведе три поєдинки: 7 жовтня з Мальтою на виїзді і два матчі вдома — 11 листопада з Фінляндією і 15 листопада з Литвою.
Лише результати
Фігурне катання. Рига (Латвія). Юніорський етап гран-прі. Український танцювальний дует Марія Носуля та Євген Холодюк виграв змагання. Наші спортовці були першими і в короткій, і довільній програмі (124.84). Вони обійшли російську пару — Євгенія Косигіна та Микола Морошкін (119.24), а також американців Олександру Елдрідж і Деніела Ітона (118.18).
Баскетбол. Контрольні матчі. «Хімік» (Україна, Южне) — «Шяуляй» (Литва). 86:84. «Азовмаш» (Україна, Маріуполь) — «Тюрк Телеком» (Туреччина). 84:80.