У кулуарах Верховної Ради відкрито виставки, присвячені 20-й річниці проголошення Незалежності України «Сподівання і реалії 20 незалежних років» — фотографій фотокореспондентів парламентської газети «Голос України» Олександра Клименка, Сергія Ковальчука (на знімку), Андрія Нестеренка та Анастасії Сироткіної — та «Україна — 20 років Незалежності» (виставка документів з Національного архівного фонду).
Газета «Голос України» — ровесниця незалежності. І на своїх сторінках упродовж двадцятиріччя вона висвітлювала всі події, а відтак, і грані новітньої історії. Що реалізовано за цей час, а що виявилося міфом? Це ілюструють представлені на виставці знімки. У відкритті фотовиставки взяли участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин та головний редактор газети «Голос України» Анатолій Горлов.
В інтерв’ю журналістам глава парламенту прокоментував відкриття нової сесії та демарш опозиції. І зізнався, що в нього — подвійні почуття. З одного боку, йому прикро, що так сталося, але з іншого, — підкреслив В. Литвин, це право маніфестувати свої позиції, яким скористалися представники двох фракцій, та свідчення демократії у Верховній Раді.
Фото  Юрія ТИВОНЧУКА.