Справжнім кровопролиттям і скандалом закінчилися міліцейські навчання у Херсоні. Разом зі стражами порядку, бійцями загонів спецпризначення «Беркут» і «Сокіл» управління громадської безпеки обласного УМВС задіяло в них... більше сотні студентів. Причому вони кажуть, що їх запрошували на захід як глядачів, а не учасників. Однак на місці проведення навчань з відпрацьовування стражами порядку навичок розгону натовпу людей, що безчинствують, «масовці» роздали пластикові пляшки і запропонували жбурляти їх у міліцію, а потім зображувати атаку на «спецназ» (для більшої гостроти вражень неподалік перевертали машини й підпалювали ятки). Якоїсь миті атака перестала бути імітаційною — лави тих, що «штурмував» і «захищався», зіткнулися. Нападники попадали на бетонні плити аеродрому, де проходили навчання, і два студенти при цьому дістали травми — один пошкодив плече, другий об щит «спецназівця» розбив собі до крові обличчя.

Батьки студентів украй обурені. Вони кажуть, що посилали синів у вузи вчитися, а не зображати «тренувальні груші» для «спецназу».
А от організатори вважають, що нічого екстраординарного не сталося.
— Студентів повинні були попередити, що вони будуть учасниками, а не глядачами, — коментує ситуацію начальник управління громадської безпеки УМВС Херсонщини, полковник Олег Кагляк. — «Масовку» просили не заходити за білу рису, і при імітації атаки на лави співробітників із щитами не підбігати до них ближче, ніж на півтора метра. Однак хлопців, мабуть, охопив азарт. Можливо, травм не було б зовсім, якби навчання проводилися на спеціальному полігоні, а непідготовленим до екстремальних тренувань хлопцям надали хоча б мінімум захисту. Та тільки подібний полігон у Херсоні міліція обладнати не спромоглася через нестачу коштів, і з тої само причини захисне екіпірування студентам також не припасли.