Безалаберність у поєднанні зі звичайною дурістю стала причиною неабиякої трагедії в Білозерському районі. Тут 41-річний безробітний із села Велетенське найнявся до земляка розчищати місце на присадибній ділянці для будівництва нового будинку. Відкопуючи із землі якийсь шматок іржавого металу, він натрапив в ямі на гранату Ф-1. Замість того, щоб не чіпати її й викликати саперів, доморослий «археолог» забрав її та ще похвалився нею знайомому, з яким разом випивали. Той так зацікавився сумнівним придбанням, що просто украв гранату в приятеля та й поніс із собою на «посиденьки» до знайомих у сусідньому селі Кізомис.
Добряче хильнувши, гість витяг гранату з кишені. Господар садиби, котрий був не набагато тверезіший від гостя, спробував у нього небезпечний предмет забрати, а той не віддавав. У процесі «перетягування» з «ефки» висмикнули кільце, і вона вибухнула прямо в руках в організатора застілля. Бідоласі відірвало праву руку, ще кілька осколків потрапили в живіт і під серце. Поранений у непритомному стані опинився в реанімації, а двоє його знайомих відбулися, як то кажуть, легким переляком — вони усвідомили загрозу, і вчасно попадали на землю.
— Осколки зрізали вухо дворовому собаці, і посікли вікна в будинку. Там у цей момент перебувало четверо дітей, і те, що ніхто з них не постраждав, можна вважати щасливою випадковістю, — коментує заступник начальника Білозерського РВ УМВС Херсонщини Сергій Шевейко. — Однак сам факт «забавляння» з гранатою в розряд безневинних розваг зарахувати не можна. Міліцією за цим фактом порушено кримінальну справу.