Голова Верховної Ради України Володимир Литвин провів зустріч з делегацією Федерації профспілок та представниками галузевих профспілок, під час якої обговорювалися питання щодо формування державного бюджету в частині соціальної складової, пенсійної реформи та Трудового кодексу.

Представники профспілок, зокрема народний депутат України Василь Хара, наголошували, що у разі прийняття закону про пенсійну реформу в тому вигляді, як нині пропонується, «зростатиме невдоволення людей», адже «за 20 років незалежності Україна не мала закону, подібного до закону про пенсійну реформу, який забирав би в людей стільки грошей». Тому профспілки, за його словами, висловлюються за необхідність створення такого законодавчого поля, яке сприяло б виведенню економіки з тіні, тим самим змінюючи систему соціального страхування, сприяло б збільшенню фонду заробітної плати. Профспілки заявили, що у разі прийняття закону про пенсійну реформу до нього треба буде повернутися й істотно доопрацювати.

Володимир Литвин зазначив, що розмова, яка відбулася, — дещо запізніла. Голова Верховної Ради розповів про хронологію ухвалення відповідного закону та пояснив  зміни, що їх планується розглянути у вівторок у разі непідтримки проекту постанови про скасування пенсійного закону.

Водночас він підтримав позицію учасників зустрічі у частині необхідності реформування системи оплати праці, також наголосивши, що сьогодні потрібно створювати робочі місця.

В. Литвин висловився за необхідність проведення загальнонаціональної розмови про те, що сьогодні потрібно зробити в країні.

Прес-служба Верховної Ради України.